Filtreeri

Hind

Hind

  • 8,00 € - 9,00 €

Seemnekartul

Sėklinėmis bulvėmis pradėsime prekiauti nuo Kovo mėnesio.
Rohkem

Aktiivsed filtrid

Seemnekartulid on taime osad, mida kasutatakse uute taimede kasvatamiseks. See on taimede vegetatiivse paljundamise meetod, sest kui uued taimed kasvavad seemnekartulist, pärivad nad omadused vanemtaimelt. 

Seemnekartulit võib külvata otse mulda või panna pinnale ja katta mullaga. Oluline on, et kartulid oleksid korralikult istutatud, et uued võrsed saaksid areneda. Istutamiseks valitud muld peab olema niiske ja regulaarselt väetatud, et tagada head kasvutingimused. Ärge unustage jälgida kasvuprotsessi pärast istutamist ja hoida taimedel silma peal, et näha, kuidas nad mõne aja pärast uuteks taimedeks arenevad.

Varajaste kartulisortide valimine on hea strateegiline valik, sest need ei ole mitte ainult kiiresti kasvavad, vaid neid saab ka pikka aega ladustada, mis võimaldab värsket kartulit kauem kasutada. Varasemad sordid on ka ohutumad jahedama ja niiskema ilmaga, mis võib mõjutada taimede tervist, eriti hilisemates kasvuetappides. Varajased sordid võivad olla vähem vastuvõtlikud teatavatele haigustele, mis võivad kartulit enne küpsuse saavutamist rünnata, ja seepärast on need pigem soovitavad harrastuskartulikasvatajatele, samas kui hilised seemnekartulid on soovitavad istutamiseks kogenud kasvatajatele. Õige sordi valimine tagab teile hea saagi.

Arvesse tuleb võtta iga aedniku vajadusi ja tingimusi. Nagu alati aianduses, on oluline olla kursis uute arengutega ja kohaneda muutuvate tingimustega, et tagada taimede parim võimalik kasv ja saagikus.

Võttes arvesse hiljutisi suundumusi, oleme valinud varajased kartulisordid, mis ei ole mitte ainult kiiresti kasvavad, vaid ka pikaajaliseks säilitamiseks sobivad.

Hiliste kartulisortide kasvatamist me ei soovita, eriti hobikartulitele. Viimastel aastatel on jahedamad ja niiskemad ilmad toonud kaasa väga varajase haiguste rünnaku, mis hävitab kartuli enne selle valmimist. Selle tulemusena ei kasva hilise sordi mugulad korralikult, ei küpseta piisavalt ja nende säilivusaeg on kehvem.