Pinnase happesust iseloomustab selle pH (skaala 1 kuni 14): pH 1-6 tähistab happelist, pH 8-14 aluselist keskkonda ja pH 7 peetakse neutraalseks.

KASUTAMINE

Pinnase happesuse määramiseks lisage 10–20 g mulda (mõne sentimeetri sügavusest) ja asetage veega 100–200 ml mahutisse. Sulgege konteiner ja loksutage korralikult. Viie minuti pärast, kui proov on settinud, kastke üks indikaatorpaberi riba pinnalahusesse. Tõmmake välja ja võrrelge riba värvi lisatud skaalaga. Skaala värv näitab Teie mulla pH-taset.

Pinnase korjamise aeg ei oma tähtsust, kuid seda ei soovitata teha pärast tugevat vihma, pikaajalist põuda ega pärast pinnase väetamist ega lupjamist.

Taimed, kellele meeldib happeline muld (vajalik mulla pH):

  • pH 3,5 - 4,5 - mustikad, pohlad, jõhvikad
  • pH 4 - 4,5 - rododendronid, mustikad, vesikressid, kanarbik, asalead, eerikad, hortensiad, karikakrad
  • pH 4 - 6,5 - mägimännid, elupuu, kased, mahagon, lumikelluke, hõbepõõsas, kanarbik
  • pH 4,5 - 5,5 - orhideed, mürtel, sõnajalad, priimula, bromeelialised, camellia, fuksia, flamingolill
  • pH 5,5 - 6,5 - liiliad, saialill, stevia, maikelluke, alpikannid, pelargoonid, abuutilon, spargel, begooniad, viigipuu
  • pH 5,5 - 6,5 - kartulid

Hapestamiseks ja happesuse mõõtmiseks võite osta mulda Mullahapestaja pH4 minilaboriga, 500g (mustikad, pohlad, rododendronid, asalead ja muud happelist mulda armastavad taimed).

Kasutage biotsiide ohutult. Enne kasutamist lugege alati etiketti ja tooteteavet.

Kasutage biotsiide ohutult. Enne kasutamist lugege alati läbi toote etikett ja tootekirjeldus.

4771315389239
23 Tooted
2014-05-30

SARNASED TOOTED